Tietoa nikotiinipurkasta | Zonnic nikotinivalmisteet
scroll-to-top
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
Nikotiinipurkka
Nikotiinipurkka

Nikotiinipurkka - lopeta tupakointi nikotiinipurkalla

Haluat lopettaa tupakoinnin, mutta et tiedä miten? Tunnistatko itsesi tästä kuvauksesta? Sitten et ole yksin! Tupakoinnin lopettamiseen on monia syitä, ja monet ovat samassa veneessä kanssasi - he ovat ymmärtäneet tupakoinnin olevan vaarallista ja kallista.

Mutta lopettaminen voi olla vaikeaa. Onnistuaksesi tarvitset motivaatiota, sinnikkyyttä ja hyviä apuvälineitä. Hyvien nikotiinivalmisteiden avulla lisäät mahdollisuuksiasi onnistua. Lopettaminen on täysin mahdollista - maailma on pullollaan entisiä tupakoitsijoita.

Hyvällä annoksella motivaatiota ja oikeanlaisella avulla voit olla yksi heistä. 💪

Kaikki nikotiinipurkasta

Mikä on nikotiinipurukumi?

Nikotiinipurkka on sitä miltä se kuulostaa - purukumi, joka sisältää nikotiinia. Purukumilla tukahdutetaan tupakanhimoa ja torjutaan vieroitusoireita. Nikotiinipurukumia on saatavana kahdella eri vahvuudella ja monilla eri mauilla. Vaihtoehtojen joukosta on helppo löytää juuri sinulle sopiva nikotiinipurkka.

Purukumi on monille turvallinen tuki matkalla kohti savuttomuutta.

Nikotiinipurkalla ja muilla nikotiinituotteilla saat apua tupakanhimoon ilman tupakan kaikkia haitallisia vaikutuksia.

Kuinka nikotiinipurkka toimii?

Nikotiinia vapautuu, kun pureskelet nikotiinipurkkaa. Nikotiini imeytyy suun limakalvoilta vereen ja hillitsee siten vieroitusoireita ja tupakanhimoa.

Tee näin:

 • Aloita pureskelu - tunnet pian maun voimakkaasti.
 • Keskeytä pureskelu ja pidä purukumi edelleen suussa, suun takana. Maku muuttuu ja nikotiini imeytyy suun limakalvon läpi.
 • Aloita pureskelu uudelleen ja toista toimenpide noin 30 minuutin ajan.

Sinä hallitset nikotiinin saantia pureskelulla. Eli, kun pureskelet, erittyy nikotiinia enemmän purukumista. Silloin riskinä on, että nielet nikotiinia sen sijaan, että nikotiini imeytyisi suun limakalvoihin. Se ei ole vaarallista, mutta se tarkoittaa, että nikotiini voi tuntua voimakkaasti kurkussa ja et saa tarvittavaa vaikutusta tupakanhimoasi vastaan.

Käytä siksi aina nikotiinipurkkaa yllä mainittujen vaiheiden mukaisesti - oikein käytettynä purukumi on tehokas ase vieroitusoireita vastaan.

Mistä voin ostaa nikotiinipurkkaa?

Voit ostaa nikotiinipurkkaa apteekista tai ruokakaupasta - mutta sinun on oltava yli 18-vuotias.

Mitkä ovat nikotiinipurkan edut ja haitat?

Joillekin nikotiinipurkka voi olla täydellinen tapa pitää tupakanhimo kurissa. Joillekin muun tyyppiset nikotiinilääkkeet toimivat parhaiten. Olemme kaikki erilaisia ​​ja kaikilla nikotiinilääkkeillä on hyviä ja huonoja puolia.

Nikotiinipurukumin etuja voivat olla:

 • Hyvä ja raikas maku monilla vaihtoehdoilla
 • Helppo käyttää
 • Nopea vaikutus tupakanhimoon
 • Mahdollista säätää nikotiinin vapautumista pureskelemalla
 • Tarjoaa suussa stimulaatiota, joka voi olla tärkeää jokaiselle, joka yrittää lopettaa tupakoinnin

Nikotiinipurkan haitat voivat olla:

 • Jos sinulla on hammasongelmia, voi purkan käyttäminen tuntua epämukavalta
 • Jotkut haittavaikutukset, kuten ärtynyt kurkku ja närästys
 • Jäännöstuote, joka sinun on heitettävä pois käytön jälkeen
 • Voi olla laksatiivinen

Etkö ole varma, sopiiko nikotiinipurkka sinulle? Osta pienempi paketti ja testaa. Jos se tuntuu epämukavalta tai jos se ei anna haluamaasi tulosta, muista, että siellä on monia muita nikotiinivalmisteita. On hyvin todennäköistä, että löydät jotain, joka sopii tarpeisiisi.

Mitä nikotiinipurkka sisältää?

Nikotiinipurkan vaikuttava aine on tietenkin nikotiini. Nikotiini vapautuu, kun pureskelet purkkaa ja nikotiini imeytyy limakalvoilta. Nikotiinipurkka voi sisältää myös sorbitolia. Se on luonnossa esiintyvä sokerialkoholi, jota esiintyy esimerkiksi luumuissa ja omenoissa. Sorbitolia käytetään makeutusaineena ja sillä on vaikutusta purukumin hyvään makuun - sorbitolilla voi kuitenkin olla laksatiivisia vaikutuksia, jos saat sitä liikaa.

Onko nikotiinipurkalla mitään sivuvaikutuksia?

Olemme kaikki erilaisia ​​ja ihmiset voivat reagoida ert tavoin asioihin. Nikotiinipurkalla on useita tunnettuja haittavaikutuksia, joita voi esiintyä. Jos purkka aiheuttaa sinulle enemmän vaivaa kuin apua, voit kokeilla muun tyyppisiä nikotiinivalmisteita.

Esimerkkejä nikotiinipurukumin yleisistä sivuvaikutuksista:

 • Pahoinvointi
 • Kurkkukipu
 • Ripuli
 • Yskä
 • Hikka
 • Suuongelmat
 • Röyhtäily
 • Väsymys
 • Päänsärky

Onko nikotiinipurukumi haitallinen hampaille?

Hampaat voivat ärsyyntyä nikotiinipurkan pureskelusta. Mutta verrattuna savukkeiden vaikutuksiin, kuten värimuutoksiin ja hampaiden rappeutumisiin, on purkka paljon parempi vaihtoehto.

Kuinka paljon nikotiinia nikotiinipurkka sisältää?

Nikotiinipurkkaa on saatavana eri vahvuuksina, mikä tarkoittaa, että voit löytää juuri sinulle sopivan annoksen.

Yleisimmät vahvuudet ovat:

 • 2 mg
 • 4 mg

Koska nikotiinipurukumia on saatavilla eri vahvuisina, on sinulla mahdollista ottaa sinulle sopiva määrä hoitaaksesi vieroitusoireita. Mitä enemmän tupakoit päivässä, sitä voimakkaammalla purkalla sinun tulisi aloittaa.

Jos poltat alle 20 savuketta päivässä, saattaa 2 mg: n purkka olla riittävä pitämään tupakanhimon kurissa. Mutta jos poltat enemmän, saat suuremman avun vahvemmasta purkasta.

Kuinka kauan minun pitäisi käyttää nikotiinipurkkaa?

Nikotiinipurkan käyttöjakso on kaikilla erilainen, koska tupakkariippuvuus on kaikille yksilöllistä. Jotkut voivat tulla savuttomiksi suhteellisen nopeasti, kun taas toisilla kyseessä on vaikeampi prosessi.

Suositeltu hoitoaika on noin 3 kuukautta. Sen jälkeen on syytä yrittää vähentää purkan päivittäistä määrää, jotta selviäisit lopulta ilman.

Kun purkan käytöstä on tullut rutiinia ja tunnet pärjääväsi tupakanhimoa vastaan, voit aloittaa annoksen vähentämisen. Normaalille ihmiselle 8–12 purkkaa päivässä on yleensä hyvä annos riippumatta purukumin nikotiinipitoisuudesta.

Yläraja on korkeintaan noin 24 purukumia päivässä. Voit esimerkiksi vaihtaa purukumiin, jossa on pienempi annos, jotta lopulta totuttautuisit kokonaan pois nikotiinipurkan käytöstä.

Yritä luopua asteittain. Nikotiinipurkan pitkäaikaista yli vuoden kestävää käyttöä ei suositella.

Vinkki 1. Muista - On tärkeää olla ottamatta liian pientä annosta alussa. Aliannostus vähentää mahdollisuuksia tulla savuttomaksi.
Vinkki 2. Tuntuuko sinusta, että olet valmis lopettamaan nikotiinipurkalla ja päihittämään vieroitusoireet? Hyvä! Mutta, jos pakkauksessa on jäljellä purukumia, on hyvä pitää ne tallessa. Vaikka olet savuton ja täysin ilman tupakkaa, on järkevää, että purukumia on saatavana - tupakanhimo voi laueta eri tilanteissa ja odottamatta. Kyky torjua tupakanhimo nopeasti vähentää savukkeen sytyttämisen riskiä!

Kuinka tiedän, sopiiko nikotiinipurkka minulle?

Jos käytät säännöllisesti purkkaa, voit tottua nikotiinipurkkaan helposti. Silloin purkan pureskelu ei yksinkertaisesti tunnu oudolta. Se sopii myös sinulle, jolla on vaikea murtaa tapaa pitää jotain suussa. Monet tupakoitsijat kokevat, että tupakoinnin psyykkiset ja tavanomaiset piirteet ovat yhtä vaikeita murtaa kuin fyysinen nikotiinin halu.

Pureskelu mahdollistaa nikotiinin erityksen määrään vaikuttamisen itse - jota esimerkiksi nikotiinilaastarit eivät mahdollista.

Purkkaa on myös helppo käyttää. Niitä on helppo kuljettaa mukana laukussa tai taskussa. Sinun on hyvä tietää, että purukumi on lähellä, kun tupakanhimo alkaa häiritä sinua.

Ainoa tapa tietää, onko nikotiinipurkka juuri sinulle hyvä vaihtoehto, on kokeilla.

 • Etkö saa haluamaasi vaikutusta?
 • Luuletko, että se maistuu pahalta?
 • Onko nikotiinipurkkaa vaikeaa pureskella?

Sitten on olemassa monia muita apuvälineitä. Kysy lääkäriltäsi tai apteekista – tupakasta eroon pääsemisen ei tarvitse olla vaikeampaa kuin se jo on.

Voi ei, nielaisin nikotiinipurkan! Onko se vaarallista?

Ei - nikotiinipurkan nieleminen ei aiheuta sinulle erityistä terveysriskiä. 😊 Purkat on suunniteltu käytettäväksi suussa, ja ne on suunniteltu siten, että purkan nikotiini imeytyy suun limakalvoihin. Jos purkka päätyy vatsaan, pysyy nikotiini purkassa - ja et saa purkasta niin hyvää apua vieroitusongelmiin.

Voinko käyttää nikotiinipurkkaa, kun olen raskaana?

Nikotiini on haitallista sikiölle. Jos olet raskaana, tulisi sinun valita jokin muun ei nikotiinipohjainen menetelmä tupakoinnin lopettamiseksi. Äidin veressä oleva nikotiini menee sikiöön ja voi vaikuttaa myös istukan ja kohdun verenkiertoon - mikä sinänsä voi vaikuttaa sikiön kasvuun erittäin negatiivisesti tai lisätä ennenaikaisen synnytyksen vaaraa.

Nikotiini pääsee myös rintamaitoon - joten nikotiininpurkkaa, nikotiinia ja tupakkaa tulisi välttää imetettäessä.

Nikotiinipurkka ja lapset

Lasten ei pidä saada nikotiinia - se on myrkkyä ja lapset ovat erityisen herkkiä. Nikotiinipurkkaa tulisi tietysti aina pitää lasten ulottumattomissa - ei vähintään siksi, että purkka maistuu hyvältä. Ehkä lapset ovat tottuneet ja pitävät tavallisesta purkasta? Silloin nikotiinipurkka voi olla petollista, koska se näyttää samanlaiselta ​kuin perinteiset purukumit.