Kaikki nikotiinisuihkeesta | Zonnic-nikotiinivalmisteet
scroll-to-top
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
Nikotiinisuihke
Nikotiinisuihke

Hillitse tupakanhimoa nikotiinisuihkeella

Suuonteloon suihkutettavien, nikotiinisuihkeiksi tai -sumutteiksi kutsuttavien nikotiinikorvaustuotteiden suosio on kasvanut kasvamistaan, ja helposti ymmärrettävistä syistä. Nikotiinisumute on kätevä, huomaamaton ja todistetun tehokas pitämään yllättäen ja ilmoittamatta iskevän tupakanhimon aisoissa. Suihkeen käyttö on lisäksi todella vaivatonta kaikissa tilanteissa – ja kaiken kukkuraksi se maistuu todella hyvältä!

Kukaan ei väitä tupakoinnin lopettamista helpoksi – päinvastoin – se on todellinen fyysinen ja henkinen haaste jokaiselle päätöksen tekevälle. Siksi on tärkeää, että lopettajalla on käytössään toimivat työkalut – nikotiinisuihke tekee lopullisesta tumppaamisesta helpompaa.

Kaikki nikotiinisuihkeesta

Miksi valita suusuihke?

Oletko lähestymässä hetkeä, jolloin on sinun vihoviimeisten henkosten aika? Apukeinoja kartoitettaessa on hyvä muistaa, että eri nikotiinivalmisteiden toimivuus on yksilöllistä. Parhaiten sinulle sopivat työkalut löydät lopulta vain rohkeasti kokeilemalla. Avun tulee toimia toivotusti ja olla aina käden ulottuvilla.

Tupakanhimo ottaa harvoin huomioon aikataulujasi, mutta vieroitusoireiden taltuttaminen tulisi kuitenkin olla yhtä vaivatonta niin työpäivän tuoksinassa kuin kotosalla. Löydettyäsi itsellesi tehokkaimman ja parhaiten rutiineihisi istuvan apuvälineen on lopullisten hyvästien heittäminen tupakalle paljon helpompaa.

Nikotiinisuihke voi olla hyvä valinta sinulle, jos:

 • haluat nopeasti tehoavan avun
 • et pidä nikotiinipurukumista tai muista vastaavista tuotteista
 • haluat hyvältä maistuvan korvaustuotteen
 • haluat hinta-laatusuhteeltaan hyvän apuvälineen

Haluatko tupakanhimon ja vieroitusoireet kuriin mahdollisimman nopeasti? Ja haluat hoitaa homman mahdollisimman simppelisti? Siinä tapauksessa nikotiinia sisältävä sumute on hyvä vaihtoehto. Sumutepullo on pieni, huomaamaton ja vaivaton kantaa mukana kaikkialla. Vain yksi tai kaksi suihkausta, ja olo tuntuu helpommalta jo minuutissa.

Nikotiinisuihke voi olla toimiva vaihtoehto sinulle, joka et ole päässyt sinuiksi muiden nikotiinia sisältävien korvaustuotteiden kanssa. Sinulla on mahdollisesti herkät hampaat tai vaikeuksia pureskella purukumia. Tai kenties koet, että nikotiinilaastari ärsyttää ihoasi tai että sen teho on liian hidas, eikä sen annostus ole yhtä helposti säädeltävissä tarpeen mukaan. Nikotiinisumute toimii sinun ehdoillasi.

Mitä suusuihke oikeastaan on?

Nimeen piiloutuu selkeä johtolanka: nikotiinia sisältävää, suuhun suihkutettavaa nestettä, joka hillitsee tupakanhimoa. Nikotiini imeytyy suun limakalvoilta verenkiertoon jopa alle minuutissa, minkä ansiosta pahimmat tupakantuskat hellittävät todella nopeasti. Sumutteen teho on näin nopea ja huomattava.

Miten nikotiinisuihketta käytetään?

Nikotiinisumutteen käyttö on todella helppoa. Toimit vain seuraavasti:

 • Kaiva sumutepullo esiin tupakanhimon iskiessä. (Älä käytä suihketta ruoan ja juoman nauttimisen yhteydessä.)
 • Käännä annostelusuutin sivulle, jos sellainen löytyy, katso Zonnic Suusuihke. Aseta suutin suuhun, posken ja hampaiden väliin.
 • Suihkauta 1 tai 2 suihketta (suositus on 1-2 annosta tunnissa, enintään 64 suihkausta vuorokaudessa). Vaihtele poskea käyttökertojen välillä.Kun olet saavuttanut sopivan, tupakanhimoa hillitsevän tason, voit vähentää suihkausannoksia asteittain.
 • Huomaat tupakanhimon lieventyvän jo minuutissa.

Mistä nikotiinisuihkeita voi ostaa?

Zonnic-nikotiinisuihkeita myyvät apteekit, ruoka- ja päivittäistavarakaupat, kioskit ja huoltoasemat. Lisäksi voit ostaa Zonnic-nikotiinisuihkeet myös verkosta. Nikotiinisuihkeiden ostoikäraja on 18 vuotta.

Mitä nikotiinisuihke sisältää?

Sumutteen vaikuttava ainesosa on nikotiini. Valmistajasta riippuen sumute voi sisältää myös muita aineita, kuten sukraloosia, minttuaromia, etanolia, glyserolia, kaliumvetyfosfaattia, natriumhydroksidia ja vettä. Täydellisen ainesosaluettelon löydät pakkausselosteesta.

Mitä ovat nikotiinisuihkeen plussat ja miinukset?

Aivan kuten muidenkin nikotiinivalmisteiden kohdalla, liittyy nikotiinisuihkeen käyttöön sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle – mieltymyksemme ja reaktiomme ovat hyvin yksilöllisiä.

Nikotiinisuihkeen plussat:

 • Helppo käyttää
 • Kulkee vaivatta mukanasi kaikkialla
 • Hyvä ja raikas maku
 • Lievittää tupakanhimoa nopeasti ja tehokkaasti

Nikotiinisuihkeen miinukset:

 • Erilaiset haittavaikutukset (katso alta)
 • Voi tuntua vahvalta koko nikotiiniannoksen päätyessä kerralla limakalvoille

Suuttimella varustettu pullo tarjoaa tekemistä myös käsille, mikä voi tuntua hyvältä tupakoinnista ja siihen liittyvistä tavoista luopuvasta.

Voiko nikotiinisuihkeen käyttö aiheuttaa haittavaikutuksia?

Väärin annosteltuna suusuihkeen vaikuttava aine nikotiini aiheuttaa epämiellyttävää oloa, myös tupakkatuotteisiin tottuneelle. Totuttua suurempi annos nikotiinia voi aiheuttaa muun muassa:

 • sydämentykytystä
 • hikoilua
 • pahoinvointia
 • päänsärkyä

 Nikotiinisuihke itsessään saattaa aiheuttaa seuraavia oireita:

 • hikkaa
 • päänsärkyä
 • kurkun ärsytystä
 • muutoksia makutuntemuksissa
 • suun kuivumista tai lisääntynyttä syljentuotantoa
 • vatsakipua tai muita vatsavaivoja
 • väsymystä

Lue pakkausseloste huolella ja tarkkaile mahdollisia haittavaikutuksia valmisteen käytön aikana.

Mikäli kotitaloudessasi on lapsia, säilytä suihketta huolellisesti heidän ulottumattomissa. Nikotiini voi olla hyvin haitallista lapsille, pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaarallista.

Nikotiinisumutetta päätyi vatsaani – mitä tapahtuu nyt?

Nikotiinia sisältävän suuontelosuihkeen nieleminen saattaa tuntua epämiellyttävältä nikotiinin tuntuessa voimakkaalta nielussa. Mutta normaalin nikotiiniannoksen nielemiseen ei liity erityisiä terveysriskejä, koska nikotiini imeytyy huonommin vatsasta.

Nikotiiniannoksen kohdistaminen oikeaan paikkaan posken ja hampaiden väliin on kuitenkin helppoa pullon erikoismuotoillun suuttimen avulla.

Kuinka paljon nikotiinia suusuihke sisältää?

 • Iso pullo – 200 suihkausta
 • Pieni pullo – 40 suihkausta

Suihkepulloja on kahta kokoa – 200 suihkausta ja 40 suihkausta. Yksi suihkaus sisältää 1 mg nikotiinia.

Vertailun vuoksi tavallinen savuke sisältää keskimäärin 12 mg nikotiinia.

Mikäli olet kiinnostunut suuontelosuihkeesta apuvälineenä tupakoinnin lopettamisessa, voit aloittaa ostamalla pienemmän pullon. Ja jos sumute tuntuu toimivalta, ja saat siitä tarvitsemasi avun, on suhteellisesti edullisempi iso pullo hyvä vaihtoehto.

Kuinka kauan suihketta tulee käyttää?

Tupakanhimo, vieroitusoireet ja koko tupakasta vapautumisen prosessi ovat hyvin yksilöllisiä. Siinä missä yksi selviää savuttomaksi nopeastikin, voi toisen tie olla paljon kivikkoisempi vaikeine päivineen, pahoine vieroitusoireineen ja myös mahdollisine repsahduksineen.

Se, kuinka kauan suihketta tarvitsee käyttää, on niin ikään yksilöllistä, mutta normaali hoitojakso suuontelosuihketta käytettäessä on yleensä vähintään kolme kuukautta. Tämän jälkeen käyttöä voidaan vähentää asteittain. Päästyäsi vain yhdestä kahteen päivittäiseen annokseen, voi hoidon lopettaminen olla ajankohtaista.

Suihkeen pitäminen saatavilla varmuuden vuoksi myös jonkin aikaa tämän jälkeen voi olla hyvä idea. Näin varmistat selustasi yllättävien tupakanhimokohtausten varalta. Tupakanhimon saattaa laukaista erilaiset asiat ja tottumukset arjessasi – jokin asia saattaa alitajuisesti muistuttaa tupakoinnista, ja aivosi reagoivat laukaisemalla vanhan kaipuun, vaikkei kehosi fyysisesti enää kärsisikään riippuvuudesta.

Muista lopettaa tupakointi omilla ehdoillasi – aseta itsellesi realistisia tavoitteita! Olet sankari joka kerta, kun jätät savukkeen polttamatta.

Suuontelosuihkeen käyttö raskauden ja imetyksen yhteydessä?

Raskaana olevien tulee välttää nikotiinia ja tupakkatuotteita kaikissa muodoissa. Tutkimusten mukaan äidin tupakointi raskauden aikana vaurioittaa sikiötä. Nikotiini heikentää muun muassa istukan ja kohdun verenkiertoa, mikä johtaa lapsen kasvun häiriintymiseen.

Tupakkaa ja nikotiinia tulee välttää niin ikään imetysaikana. Nikotiini siirtyy äidinmaidon välityksellä äidistä lapsen elimistöön.

Mikäli olet epävarma tupakointiisi tai nikotiinihoitoihin liittyvistä asioissa, käänny lääkärisi tai neuvolasi puoleen ja tiedustele sinulle sopivasta avusta ja hoitomuodoista.

Onko nikotiinisuihke vaarallista?

Oikein käytettynä, toisien sanoen tupakasta vieroittamiseen ja vieroitusoireiden lievittämiseen, suihke on todella hyvä apuväline. Suihke on kuitenkin haitallista lapsille – nikotiini voi olla todella vaarallista lapsen terveydelle – ja siksi suihketta tulee säilyttää lasten ulottumattomissa.

Mikäli sinulla esiintyy vaivoja ja oireita, käänny lääkärin puoleen. Tupakoinnin lopettaminen on jo itsessään tarpeeksi työlästä, eikä tilannetta pidä hankaloittaa itselle sopimattomilla apukeinoilla. Vaihtoehtoja on kuitenkin nykyään tarjolla todella paljon.

Täältä löydät lisää vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen.

Zonnic-nikotiinisuihkeen turvallinen käyttö

Hoidon tehon ja turvallisuuden varmistamiksesi lue pakkausseloste huolellisesti ennen Zonnic-nikotiinisuihkeen käyttöä. Erityisen tärkeää on annostussuositusten seuraaminen. Paitsi liian pieni myös liian suuri annos voi heikentää tuloksellisen hoidon todennäköisyyttä.