Nuuskaamisen lopettamisen hyödyt terveydellesi

Nuuskan käytön lopettaminen ei ole helppoa, mutta se on haaste, joka todellakin kannattaa ottaa vastaan. Nuuskariippuvuudesta vapautuminen tuo paljon hyötyjä – vähemmän terveysriskejä, raikkaampi suu ja hampaat ja melkoisen suuri rahallinen säästö. Kun olet päässyt toiselle puolella ja olet vapaa nuuskasta, saatat kysyä itseltäsi, että miksi ihmeessä aloititkaan nuuskaamisen!


 

Nuuskaamisen lopettaminen tuo paljon hyötyjä


Nuuskaamisen lopettamisen terveyshyödyt

Nuuska on tupakkatuote, jossa on, kuten tupakassa aina, vahingollisia aineita jotka vaikuttavat negatiivisesti terveyteesi.

Tutkimukset osoittavat, että nuuska:

 • Vaikuttaa verisuonten sisäseiniin, mikä voi johtaa huonoon sydän- ja verisuoniterveyteen.
 • Nuuskaajien riski kuolla aivohalvaukseen on suurempi kuin niiden, jotka eivät käytä nuuskaa.
 • Lisää 2-tyypin diabeteksen vaaraa. Rasiallinen päivässä tai enemmän kaksinkertaistaa riskin.

Upeampi hymy, raikkaampi hengitys ja terveempi suu

Nuuskapussi huulen alla on myrkkyä ja vierasesine suussasi, joten se tietysti vaikuttaa suusi terveyteen. Pitkään nuuskanneet voivat huomata, että:

 • Ikenet vetäytyvät
 • Hampaiden kaulat tulevat esiin

Siten bakteereille tulee lisää tilaa hampaiden väleissä, mikä puolestaan lisää seuraavia riskejä:

 • ientulehdus
 • hampaiden löystyminen

Muista myös, että tupakkatuotteet värjäävät hampaita Paljon nuuskaavien hampaat ovat usein kellertäviä tai harmaansävyisiä.

Nuuskasta luopuminen antaa sinulle siten lisähyötyä puhtaasti terveydellisten hyötyjen lisäksi: Saat takaisin valkoisemman ja luonnollisemman hymyn. Se on esteettisesti miellyttävämpää ja voi myös palauttaa itsetuntosi. Moni välttää hymyilyä värjäytyneiden hampaidensa vuoksi, eivätkä he mielellään näytä hampaitaan muille. Hymyn palautuminen voi tehdä ihmeitä itsetunnolle.

Nuuskatessasi sinulla on myös usein huono hengenhaju. Se johtuu siitä, että nuuska ärsyttää huulen sisäpuolen limakalvoja. Limakalvot kovettuvat ja kurtistuvat, jolloin niihin kertyy helpommin bakteereja, jotka huonontavat merkittävästi hengenhajuasi, mikä toisaalta saattaa olla ongelmallista ennen kaikkea ympäristöllesi. Kun hylkäät nuuskan, limakalvosi palautuvat ennalleen pikku hiljaa, suusi bakteeritasapaino paranee ja hengityksestäsi tulee jälleen raikas.

Säästät rahaa – nuuskan käytön lopettaminen tuo voittoja

Tupakkariippuvuus ei ole haitallista vain terveydellesi. Se tekee hallaa myös taloudellesi. Yhteenveto nuuskan todellisista kustannuksista voi sinällään toimia kannustimena – huomaat pian tuhlaavasi nuuskaan melkoisen summan vuositasolla. Ja miksi ihmeessä, oikeastaan? Ajattele kuinka paljon muita mukavia, hyödyllisiä ja inspiroivia asioita voit saada niillä rahoilla!

Jos käytät rasiallisen nuuskaa päivässä, se maksaa (noin):

 • 3,55 Euro päivässä
 • 106 Euro kuukaudessa
 • 1276 Euro vuodessa

Mihin muuhun voisit käyttää 1240 Euro? Se on tietysti paljon rahaa, mutta motivaatiotasi saattaa nostaa ajatus hyvistä asioista, kuten esimerkiksi:

 • matkat
 • hyvä ruoka
 • vaatteet
 • huvitukset
 • elämykset

Tai jokin muu asia, jonka olet pitkään halunnut tehdä, mutta johon sinulle ei mielestäsi ole ollut varaa!

Lopeta nuuskaaminen ja näe enemmän maailmaa

Vaikka nuuskaaminen on haitallista terveydelle, se on Ruotsissa luonnollista ja perinne. Näin ei suinkaan ole muualla maailmassa. Jos lähdet pidemmäksi aikaa ulkomaille, nuuskasta tulee automaattisesti ongelma. Ulkomailla ei juuri saa nuuskaa. Kuinka paljon voit ottaa sitä mukaasi? Joissain maissa on selkeät säännöt siitä, kuinka paljon nuuskaa saat kuljettaa rajan yli. Useimmissa tapauksissa sallitaan nuuska henkilökohtaiseen tarpeeseen, mutta esimerkiksi USA:ssa ja Australiassa asiat saattavat mutkistua.

Australian tullisäännöt ovat hyvin ankaria, ja saat tuoda maahan vain 25 grammaa nuuskaa. Kaikki sen yli menevä nuuska aiheuttaa kustannuksia. USA:n säännöt ovat epäselviä, ja on olemassa riski siitä, että tulli ei hyväksy nuuskaasi.

Nykyisin on lisäksi kaksi maata, jonne nuuskan vieminen on ankarasti kielletty:

 • Islanti
 • Singapore

Nuuskaaminen voidaan siis nähdä jossain määrin rajoittavana. Kun joudut miettimään ha olemaan huolissasi siitä, onko sinulla tarpeeksi nuuskaa, tai mistä saisit sitä, tai satutko jopa rikkomaan lakia nuuskaamalla lisäät matkastressiäsi, minkä vuoksi et kenties voi nauttia lomastasi täysin rinnoin. Jos voitat nuuskariippuvuuden vältät samalla paljon hankaluuksia ja huolia kun matkustelet maailmalla. Ja jos pysyt vapaana nuuskasta, sinulle jää tarpeeksi rahaa ihanaa matkaa varten!

Tarvitsetko nuuskanlopetusvinkkejä? Saat kaikkein perustavanlaatuisimpien vinkit luettelon tästä!