Mitä kehossasi tapahtuu, kun lopetat tupakoinnin

Luuletko, että kehosi toipuminen tupakoinnista kestää pitkää? Mieti sitä uudelleen. Kehosi toipuminen alkaa jo 20 minuutin jälkeen. Katso koko tapahtumakulku tästä.

Lue lisää

20 minuuttia – kehosi voi jo paremmin

Verenpaineesi laskee vain 20 minuutin kuluttua ja pulssisi palautuu normaaliksi. Koiran kävelyttäminenkin kestää kauemmin. Aika hyvä, eikä vain?

8 tuntia – nyt veresi häkämyrkytys on puolittunut

Häkä tunkee hapen pois verestä, eivätkä lihaksesi a aivosi saa tarpeeksi happea. Noin yhden työpäivän kuluessa kehosi on pystynyt poistamaan verestäsi puolet tästä myrkyllisestä kaasusta. Aika ihanaa päästä eroon siitä. 😊

Kokeile Zonnic-annospusseja!

Pidä tilanne hallussasi koko päivän ajan.

Lisätietoja Zonnic-annospusseista

12 tuntia – häkätasosi ovat palautuneet normaaleiksi

Kehosi on kyennyt poistamaan kaiken häkäkaasun! Eli vain 12 tunnissa olet parantanut terveyttäsi merkittävästi. Hyvin tehty! 👏

1 päivä – sydänkohtauksen riski vähenee

Tupakoinnin lopettaminen antaa suuria positiivisia vaikutuksia hyvin lyhyessä ajassa. Sydänkohtauksen riski vähenee vain yhden vuorokauden jälkeen. ♥ Se riski sitä paitsi vain vähenee vähenemistään, kun elät savuttomasti.

Tips
Kiinni

2 päivää – maku- ja hajuaistisi palautuvat

Jos olet tupakoinut pitkään, olet kenties ehtinyt unohtaa lempiruokasi maun. Tupakointi nimittäin heikentää maku- ja hajuaistiasi, mutta vain kahden savukkeettoman päivän jälkeen ne alkavat parantua. Hemmottele siis itseäsi jollain hyvällä. 🥗 Se maistuu nyt paremmalta!

3 päivää – keuhkojesi kapasiteetti paranee

Hengittämisestä tulee helpompaa, sillä keuhkojesi kapasiteetti nousee, kun keuhkot rentoutuvat ja alkavat avautua. Huomaat nyt, että liikunnasta on tullut helpompaa. Mikset lähtisi ihanalle kävelylle juhliaksesi kolmea savutonta päivääsi?🚶‍♀️

1 viikko – nyt olet päässyt jo pitkälle!

Kehosi voi selkeästi paremmin, mutta ennen kaikkea olet saavuttanut tärkeän rajapyykin! Jos olet kestänyt viikon tupakoimatta, sinulla on 9 kertaa suuremmat mahdollisuudet lopettaa kokonaan. Hyvä sinä! 🎆

2 viikkoa – keuhkojesi kapasiteetti kasvaa voimakkaasti

Sinun on helpompi hengittää, kävellä ja treenata. Niin, kaikki fyysinen aktiviteetti on nyt helpompaa – kahden savuttoman viikon jälkeen keuhkokapasiteettisi on kasvanut merkittävästi. Nyt huomaat selvästi, että yleisterveytesi on parantunut. 💃

1 kuukausi – värekarvat alkavat kasvaa takaisin

Tupakointi heikentää keuhkojen värekarvoja, mutta nyt ne ovat kasvamassa vaiheittain takaisin. Värekarvat suojaavat sinua virus- ja bakteeri-infektioilta ja auttavat poistamaan liiallista limaa keuhkoista. Siksi saatat yksiä ulos paljon limaa – mutta se on hyvä asia! Keuhkot parantavat itseään.

3 kuukautta – kehosi toipuminen jatkuu

Keuhkosi toipuvat jokaisena kuluvana päivänä ja verenkiertosi tehostuu. Sydänkohtauksen riski on vähentynyt merkittävästi sen jälkeen, kun sammutit viimeisen savukkeesi. Mahtavaa!

Kokeile Zonnic-suusuihketta!

Pidä tilanne hallussasi koko päivän ajan.

Lue lisää nikotiinisuihkeesta

9 kuukautta – värekarvat ovat taas täysin entisellään

9 savuttoman kuukauden jälkeen keuhko-infektioiden riski on vähentynyt voimakkaasti. Värekarvat ovat kasvaneet kokonaan takaisin ja keuhkosi voivat paremmin kuin todella pitkään aikaan.

1 vuosi – sydänkohtauksen riski on puolittunut

Yes! Sydänkohtauksen riski on nyt puolittunut Ja parasta kaikesta: riski sen kuin vähenee ajan myötä.

3 vuotta – sydänkohtauksen riski on nyt sama kuin jos et olisi koskaan tupakoinut

Aivan niin! Sydänkohtauksen riskisi on nyt sama kuin niillä, jotka eivät ole koskaan tupakoineet.

5 vuotta – keuhkosyövän riski puolittuu

Riskisi saada kohdunkaulan syöpä on lisäksi nyt yhtä alhainen kuin niillä, jotka eivät ole koskaan tupakoineet. Myös aivohalvauksen riskisi vähenee.
Sitä tietoa on aika hyvä pitää mielessä!

10 vuotta – keuhkosyövän riski on nyt sama, kuin jos et olisi koskaan tupakoinut

Kun olet ollut savuton 10 vuoden ajan, riskisi saada keuhkosyöpä on sama kuin jos et olisi koskaan tupakoinut. Eikö se olekin upeaa? Lisäksi olet vähentänyt muidenkin syöpätyyppien, kuten suusyövän, ruokatorven syövän, virtsarakkosyövän, munuaissyövän tai eturauhassyövän riskiä.

15 vuotta – olet periaatteessa täysin parantunut

Riskisi kuolla sydän- ja verisuonitauteihin on nyt sama, kuin jos et olisi koskaan tupakoinut!

20 vuotta – täysin parantunut!

Tupakointiin liittyviin sairauksiin kuolemisen riski on nyt sama, kuin jos et olisi koskaan elämässä imaissut yhtään henkosta! Lopultakin! Voitto!

Lisätietoja tupakoinnin lopettamisesta
close_popup

Osta Zonnic!

Zonnic on ostettavissa myös suoraan myymälöistä Katso kaikki kaupat