Nikotiinipitoinen suusuihke vaimentaa tupakanhimoa

Yhä useampi on löytänyt suuhun suihkutettavat, joskus nikotiinisuihkeiksi kutsutut nikotiinikorvaushoitotuotteet, mikä on erittäin ymmärrettävää. Suusuihke on kätevä, huomaamaton ja tehokas lääke, joka nujertaa tupakanhimon todistetusti hyvin ja nopeasti. Sen käyttö on lisäksi superhelppoa, missä sitten oletkin, ja se maistuu piparmintulta!

Kukaan ei väitä, että tupakoinnin lopettaminen olisi helppoa. Se on päin vastoin valtava haaste, joka tuottaa päätöksen tehneelle sekä fyysisiä että psyykkisiä paineita. Siksi on tärkeää, että annat itsellesi oikeat työkalut, joilla voit tehdä prosessista helpompaa.


 

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää


Miksi valitsisin suusuihkeen?

Tupakanhimo piittaa harvoin aikataulustasi – jos tunnet vahvaa savukkeen tarvetta töissä, sinun on voitava käsitellä vieroitusoireita yhtä helposti kuin kotonasikin. Kun olet löytänyt kaikissa arjen tilanteissasi toimivan apuneuvon, lopullisen savuttomuuden saavuttamisesta tulee paljon helpompaa.

Suusuihke sopii sinulle, jos:

 • Haluat nopean vaikutuksen tupakanhimoa vastaan
 • Jos et pidä nikotiinipurukumista tai muista tuotetyypeistä
 • Jos halua piparmintulta maistuvan lääkkeen
 • Jos haluat huokean apuneuvon

Suihkepullo on pieni, huomaamaton ja se kulkee helposti mukanasi. Voit paremmin vain minuutissa yhden tai kahden nopean suihkutuksen jälkeen. Se on myös hyvä vaihtoehto, jos muut nikotiinikorvaushoitotuotteet tuntuvat sinusta epämukavilta. Sinulla on ehkä herkät hampaat tai pureskeluvaikeuksia? Tai tunnet nikotiinilaastarin ärsyttävän ihoasi, tai että se torjuu tupakanhimoa liian hitaasti etkä pidä siitä, että sinulla on liian pienet mahdollisuudet vaikuttaa itse annostukseen. Siinä tapauksessa suusuihke voi olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Miten nikotiinisuihke vaikuttaa?

Zonnicin suihkeen käyttö on äärimmäisen helppoa. Suoritat vain nämä vaiheet:

 • Ota suihkepullo esiin, kun tunnet tupakanhimon iskevän (mutta älä ota sitä yhdessä ruoan tai juoman kanssa).
 • Käännä sumutussuutin esille ja aseta se suuhusi posken ja hampaiden väliin.
 • Suihkuta kerran tai kaksi kertaa (suositeltu annos on 1-2 suihketta 1-2 kertaa tunnissa ja korkeintaan 64 suihketta vuotokaudessa). Vaihtele vasemman ja oikean puolen välillä. Kun olet saavuttanut vakaan tason ja tarpeeksi hyvän avun tupakanhimoa vastaan on aika vähentää suihkeiden määrää.
 • Tunnet tupakanhimon vähenevän vain minuutin kuluessa.

Aktiivi aine on nikotiini. Valmistajista riippuen suihke voi sisältää myös muita aineita, kuten sukraloosia, mintunmakuista makuainetta, etanolia, glyserolia, kaliumdivetyfosfaattia, natriumhydroksidia ja vettä. Katso ainesosien täysi luettelo pakkausselosteesta.

Mitkä ovat sen edut ja haitat?

Kuten kaikilla nikotiinikorvaushoitotuotteilla, tuotteella on sekä etuja että haittavaikutuksia. Lääkkeen sopivuus juuri sinulle on hyvin yksilöllistä – eri ihmisillä on eri mieltymykset.

Edut:

 • Helppo käyttää
 • Toimii aina missä sitten oletkin
 • Raikas maku
 • Nopea vaikutus ja selkeä tupakanhimon lievennys
 • Pullo antaa käsillesi puuhaa, mikä saattaa tuntua hyvältä, kun olet lopettanut savukkeiden käsittelyn.

Haitat:

 • Erilaisten sivuoireiden riski (katso tästä alta)
 • Vaikutus voi tuntua voimakkaalta, sillä saat koko nikotiiniannoksen yhdellä kerralla.

Pullo ja sen sumutussuutin antavat käsillesi puuhaa, mikä saattaa tuntua hyvältä, kun olet lopettanut savukkeiden käsittelyn.

Voiko suusuihke aiheuttaa minulle sivuoireita?

Suusuihkeen aktiivinen aine on nikotiini, joka voi väärin annosteltuna aiheuttaa epämukavuutta – myös paljon tupakoineille. Jos nikotiiniannos on korkeampi, kuin mihin olet tottunut, voit kokea sivuoireita, joita ovat muun muassa:

 • sydämentykytys
 • hikoilu
 • pahoinvointi
 • päänsärky

Suusuihke voi erityisesti aiheuttaa:

 • hikkaa
 • päänsärkyä
 • kurkun ärtymistä
 • makuaistin muutoksia
 • suun kuivumista tai lisääntynyttä syljen eritystä
 • vatsakipuja ja muita vatsaoireita
 • väsymystä

Lue aina pakkausseloste ja pidä silmällä sivuoireita, kun käytät lääkettä.

Jos kotonasi on lapsia, sinun on varmistettava, että he eivät saa suihkepulloa käsiinsä. Nikotiini voi olla erittäin haitallista lapsille ja pahimmassa tapauksessa hengenvaarallista.

Suihke päätyi vatsaan – mitä nyt tapahtuu?

Nikotiinipitoisen suusuihkeen nieleminen saattaa tuntua epämukavalta, sillä nikotiini tuntuu voimakkaalta kurkussa. Siihen ei kuitenkaan liity terveysriskejä, sillä nielemäsi suihkeannos imeytyy hitaammin vatsalaukusta kuin suun limakalvoilta.

Kuinka paljon nikotiinia suihkeessa on?

Zonnicin suihkepulloja on saatavilla kahtena vaihtoehtona – 200 suihketta ja 40 suihketta. Yksi suihke sisältää 1 mg nikotiinia. Savukkeet sisältävät keskimäärin 12 mg nikotiinia ja perinteinen nuuska sisältää 8 mg/annos.

Kuinka pitkään minun on käytettävä suusuihketta?

Tupakanhimo, vieroitusoireet ja savuttomuuden saavuttamisen prosessi ovat hyvin yksilöllisiä. Kun joku henkilö pääsee tavoitteeseensa nopeasti, jollakin toisella voi olla paljon vaikeampi matka.

Suihkeen käytön kesto on tietysti yksilöllistä, mutta normaali hoitojakso suusuihkeella kestää tavallisesti vähintään kolme kuukautta. Sen jälkeen voit vähentää käyttöä asteittain. Jos olet päässyt kahteen suihkeannokseen päivässä saattaa olla aika lopettaa hoito kokonaan.

Suihkepulloa kannattaa pitää käsillä, vaikka olisitkin päässyt eroon tupakasta, sillä sen avulla voit nujertaa mahdollisen äkillisen tupakanhimon. Tupakanhimo laukeaa usein erilaisissa arkisissa tilanteissa, jotka muistuttavat sinua tupakoinnista ja savukkeista, tai sitten aivosi saattavat tehdä sinulle tepposet ja laukaista vanhan tupakanhimon, vaikka kehosi ei enää olisikaan fyysisesti riippuvainen nikotiinista.

Muista lopettaa tupakointi omilla ehdoillasi ja asettaa tavoitteet, jotka ovat kohtuulliset juuri sinulle! Olet sankari aina kun olet polttamatta.

Voinko käyttää suusuihketta raskaana ollessani tai imettäessäni?

Jos olet raskaana, sinun kannattaa pidättäytyä kokonaan tupakasta ja nikotiinista. Nykyisin on paljon tutkimustietoa joka osoittaa, että sikiö vaurioituu, jos äiti tupakoi raskauden aikana. Nikotiini muun muassa heikentää istukan ja kohdun verenkiertoa, mikä puolestaan heikentää lapsen kasvua.

Sinun kannattaa välttää tupakkaa ja nikotiinikorvaushoitotuotteita myös silloin, kun imetät lastasi. Nikotiini yhdistyy äidinmaitoon ja päätyy sitä kautta imevään lapseen.

Jos olet epävarma siitä, mitä sinun pitää tehdä tupakoinnillesi raskauden tai imettämisen aikana, kysy lääkäriltä tai kätilöltä, millaiset apuneuvot tai hoidot sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Onko suusuihke vaarallista?

Suusuihke on oivallinen apuneuvo, jos käytät sitä oikein, eli vieroittaaksesi itsesi tupakoinnista ja torjuaksesi vieroitusoireita.

Jos koet vaivoja, ota yhteyttä lääkäriisi. Riippuvuuden katkaisu on tarpeeksi vaikeaa sellaisenaan – sinun ei pidä kamppailla sinulle toimimattoman lääkkeen kanssa. Nykyisin on saatavilla useita vaihtoehtoja, eikä juuri sinulle sopivan löytämien ole vaikeaa.

Zonnic nikotiinisuihkeen turvallinen käyttö

Jotta hoidostasi tulisi mahdollisimman tehokasta ja turvallista, sinun on aina aloitettava lukemalla pakkausseloste. Kaikkein tärkeintä on se, että annostelet suihkeen suositusten mukaisesti. Sekä liian pieni että liian suuri annos voivat vähentää mahdollisuuksiasi onnistuneeseen hoitoon.

Suusuihke on vahingollista pienille lapsille, joten pidä se pikkulasten ulottumattomissa.