Tupakoinnin lopettaminen – vieroitusoireet

Hikoiluttaa, ärsyttää, päätä särkee ja masentaa. Jokainen, joka on yrittänyt lopettaa tupakoinnin, tunnistaa nämä vieroitusoireet. Lopettaminen on rankkaa, ja joskus tuntuu mahdottomalta olla hetkeäkään ilman tupakkaa.

Mutta muista: voit saada apua vieroitusoireita vastaan. Vieroitusoireet ovat väliaikaisia – hyvinvointisi on pitkäaikaista. 😍


 

Kaikki tupakoinnin lopettamiseen liittyvistä vieroitusoireista


Mitä vieroitusoireet ovat?

Mitä vieroitusoire tarkoittaa? Vieroitusoireella tarkoitetaan yleensä fyysisiä ja henkisiä oireita, jotka ilmenevät, kun henkilö lopettaa tietyn päihteen tai muun aineen, kuten nikotiinin, käytön.

Vieroitusoireet

Jos lopetat tupakoinnin, sinulla voi olla erilaisia ​​vieroitusoireita. Oireet voivat olla sekä fyysisiä että henkisiä. Vahva tunne nikotiinintarpeesta on tietysti tavallista. Voit myös olla erittäin ärtynyt ja hermostunut. Suru on yleistä ja jopa masennusta voi esiintyä. Mielialamuutokset voivat olla kaikkea ahdistuksesta keskittymisvaikeuksiin.

Tavallisia fyysisiä vieroitusoireita voivat olla:

 • päänsärky
 • hikoilu
 • väsymys
 • vapina
 • univaikeudet
 • lisääntynyt ruokahalu
 • vatsakipu
 • ruoansulatushäiriöt

Vieroitusoireet voivat tuntua erittäin epämiellyttäviltä ja siten lannistaa motivaatiotasi lopettamiseen. Mutta vaikka oireet tuntuisivat tuskallisilta, eivät ne itsessään ole vaarallisia terveydellesi ja ne menevä ohi.

Päivä päivältä – näin selviät nikotiinin vieroitusoireista

Kuinka kauan nikotiinin vieroitusoireet kestävät? Se on yksilöllistä ja vaihtelee. Jotkut saattavat kärsiä lähinnä fyysisitä vieroitusoireista, kun taas toiset kamppailevat myös psyykkisen riippuvuuden oireiden kanssa. Fyysiset oireet kestävät yleensä vain muutaman päivän – psyykkiset oireet, kuten tavat, voivat kestää paljon pidempään.

Tältä tupakoinnin lopettaminen tuntuu päivä päivältä:

 • Huomaat fyysiset oireet yleensä 4–24 tunnin sisällä viimeisestä savukkeestasi.
 • Vieroitusoireet ovat voimakkaimmillaan, kun olet ollut kolme päivää ilman nikotiinia. Oireet katoavat vähitellen seuraavien kolmen tai neljän viikon aikana.

Tupakanhimo ja sen laukaisijat

Tupakanhimo on petollinen ja voi kaataa haaveesi lopettamisesta. Ympäristötekijät, ihmiset ja tietyt tilanteet voivat helposti saada aikaan tupakan himoa, vaikka kehosi ei enää kaipaisi nikotiinia. Silloin pidättäytymisessä voi auttaa, kun yrittää keskittyä tupakoimattomuuden positiivisiin puoliin. 🤔

Voit varmasti huomata paljon asioita, jotka ovat paremmin? Saatat esimerkiksi huomata että maku- ja hajuaistisi on parantunut ja että hengityksesi on raikkaampi.

Apua ja vinkkejä vieroitusoireisiin

Vieroitusoireet voivat olla voimakkaita, mutta muista, että sinä olet vahvempi. Hyvien strategioiden ja vinkkien avulla voit voittaa taistelun tupakkaa vastaan ja selvitä siitä sekä onnellisempana että iloisempana.

 • Tee lista sinun syistäsi lopettaa 📝

Kun himo on voimakkainta, voit keskittyä siihen, miksi olet itse päättänyt lopettaa tupakoinnin. Näitä voivat olla esimerkiksi terveydelliset syyt. Sinulla on varmasti lisäksi omat henkilökohtaiset motiivisi lopettaa. Pidä lista lähelläsi ja katso sitä, kun lopettaminen tuntuu raskaalta.

 • Palkitse itseäsi 🥳

Oletko ollut tunnin ilman tupakkaa? Hyvä! Oletko ollut viikon ilman tupakkaa? Mahtavaa! Jokainen pieni edistyminen on huomionarvoinen ja syy juhlia. Palkitsemisen ei tarvitse olla mitään kallista tai monimutkaista. Löydä jotain, joka tekee sinut onnelliseksi. Kävely metsässä, hyvä illallinen tai vaikka lämmin kylpy. Mikä tahansa voi olla palkintosi, kunhan se auttaa sinua vastustamaan himoa.

 • Hae tukea muista ihmisistä 👭

Läheisten tuki on erittäin tärkeää jaksamisen kannalta. Ystävät ja perheenjäsenet voivat olla suuri tuki, mutta on myös hyvä saada tukea ihmisiltä, jotka ovat käyneet itse läpi lopettamisen. Tunnetko entisiä tupakoitsijoita? Käänny heidän puoleensa ​​ja vaihda ajatuksia – he tietävät tarkalleen miltä sinusta tuntuu.

Kokeile Zonnic-Suusuihketta!

Antaa vaikutuksen tupakoinninhalua vastaan ​​minuutissa.

Suusuihke