Tietoa nikotiinipurukumista | Zonnic nikotinivalmisteet
scroll-to-top
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
share-facebook
share-twitter
share-linkedin
share-email
Nikotiinipurkka
Nikotiinipurkka

Nikotiinipurukumi - lopeta tupakointi nikotiinipurukumin avulla

Haluat lopettaa tupakoinnin, mutta et tiedä miten? Tunnistatko itsesi tästä kuvauksesta? Sitten et ole yksin! Tupakoinnin lopettamiseen on monia syitä, ja monet ovat samassa veneessä kanssasi - he ovat ymmärtäneet tupakoinnin olevan vaarallista ja kallista.

Mutta lopettaminen voi olla vaikeaa. Onnistuaksesi tarvitset motivaatiota, sinnikkyyttä ja hyviä apuvälineitä. Hyvien nikotiinivalmisteiden avulla lisäät mahdollisuuksiasi onnistua. Lopettaminen on täysin mahdollista - maailma on pullollaan entisiä tupakoitsijoita.

Hyvällä annoksella motivaatiota ja oikeanlaisella avulla voit olla yksi heistä. 💪

Kaikki nikotiinipurukumista

Mikä on nikotiinipurukumi?

Nikotiinipurukumi on sitä miltä se kuulostaa - purukumi, joka sisältää nikotiinia. Purukumilla tukahdutetaan tupakanhimoa ja torjutaan vieroitusoireita. Nikotiinipurukumia on saatavana kahdella eri vahvuudella ja monilla eri mauilla. Vaihtoehtojen joukosta on helppo löytää juuri sinulle sopiva nikotiinipurukumi.

Purukumi on monille turvallinen tuki matkalla kohti savuttomuutta.

Nikotiinipurukumilla ja muilla nikotiinituotteilla saat apua tupakanhimoon ilman tupakan kaikkia haitallisia vaikutuksia.

Kuinka nikotiinipurukumi toimii?

Nikotiinia vapautuu, kun pureskelet nikotiinipurukumia. Nikotiini imeytyy suun limakalvoilta vereen ja hillitsee siten vieroitusoireita ja tupakanhimoa.

Tee näin:

 • Aloita pureskelu - tunnet hetken päästä voimakkaan maun.
 • Keskeytä pureskelu ja anna purukumin levätä poskessa. Maku muuttuu ja nikotiini imeytyy suun limakalvon läpi.
 • Aloita pureskelu uudelleen ja toista toimenpide noin 30 minuutin ajan.

Sinä hallitset nikotiinin saantia pureskelulla. Eli, kun pureskelet, erittyy nikotiinia enemmän purukumista. Silloin riskinä on, että nielet nikotiinia sen sijaan, että nikotiini imeytyisi suun limakalvoihin. Se ei ole vaarallista, mutta se tarkoittaa, että nikotiini voi tuntua voimakkaasti kurkussaetkä saa tarvittavaa vaikutusta tupakanhimoasi vastaan.

Käytä siksi aina nikotiinipurukumia yllä mainittujen vaiheiden mukaisesti - oikein käytettynä purukumi on tehokas ase vieroitusoireita vastaan.

Mistä voin ostaa nikotiinipurukumia?

Voit ostaa nikotiinipurukumia apteekista tai ruokakaupasta - mutta sinun on oltava yli 18-vuotias.

Mitkä ovat nikotiinipurukumin edut ja haitat?

Joillekin nikotiinipurukumi voi olla täydellinen tapa pitää tupakanhimo kurissa. Joillekin muun tyyppiset nikotiinilääkkeet toimivat parhaiten. Olemme kaikki erilaisia ​​ja kaikilla nikotiinilääkkeillä on hyviä ja huonoja puolia.

Nikotiinipurukumin etuja voivat olla:

 • Hyvä ja raikas maku monilla vaihtoehdoilla
 • Helppo käyttää
 • Nopea vaikutus tupakanhimoon
 • Mahdollista säätää nikotiinin vapautumista pureskelemalla
 • Tarjoaa suussa stimulaatiota, joka voi olla tärkeää jokaiselle, joka yrittää lopettaa tupakoinnin

Nikotiinipurukumin haitat voivat olla:

 • Jos sinulla on hammasongelmia, voi purukumin käyttäminen tuntua epämukavalta
 • Jotkut haittavaikutukset, kuten ärtynyt kurkku ja närästys
 • Jäännöstuote, joka sinun on heitettävä pois käytön jälkeen
 • Voi olla laksatiivinen vaikutus

Etkö ole varma, sopiiko nikotiinipurkka sinulle? Osta pienempi paketti ja testaa. Jos se tuntuu epämukavalta tai jos se ei anna haluamaasi tulosta, muista, että siellä on monia muita nikotiinivalmisteita. On hyvin todennäköistä, että löydät jotain, joka sopii tarpeisiisi.

Mitä nikotiinipurukumi sisältää?

Nikotiinipurukumin vaikuttava aine on tietenkin nikotiini. Nikotiini vapautuu, kun pureskelet purukumia ja nikotiini imeytyy limakalvoilta. Nikotiinipurukumi voi sisältää myös sorbitolia. Se on luonnossa esiintyvä sokerialkoholi, jota esiintyy esimerkiksi luumuissa ja omenoissa. Sorbitolia käytetään makeutusaineena ja sillä on vaikutusta purukumin hyvään makuun - sorbitolilla voi kuitenkin olla laksatiivisia vaikutuksia, jos saat sitä liikaa.

Onko nikotiinipurukumilla haittavaikutuksia?

Olemme kaikki erilaisia ​​ja ihmiset voivat reagoida eri tavoin asioihin. Nikotiinipurukumilla on useita tunnettuja haittavaikutuksia, joita voi esiintyä. Jos purukumi aiheuttaa sinulle enemmän vaivaa kuin apua, voit kokeilla muun tyyppisiä nikotiinivalmisteita.

Esimerkkejä nikotiinipurukumin yleisistä haittavaikutuksista:

 • Pahoinvointi
 • Kurkkukipu
 • Ripuli
 • Yskä
 • Hikka
 • Suuongelmat
 • Röyhtäily
 • Väsymys
 • Päänsärky

Onko nikotiinipurukumi haitallinen hampaille?

Hampaat voivat ärsyyntyä nikotiinipurukumin pureskelusta. Mutta verrattuna savukkeiden vaikutuksiin, kuten hampaiden värimuutoksiin ja rappeutumiseen, on purukumi paljon parempi vaihtoehto.

Kuinka paljon nikotiinia nikotiinipurukumi sisältää?

Nikotiinipurukumia on saatavana eri vahvuuksina, mikä tarkoittaa, että voit löytää juuri sinulle sopivan annoksen.

Yleisimmät vahvuudet ovat:

 • 2 mg
 • 4 mg

Koska nikotiinipurukumia on saatavilla eri vahvuisina, on sinulla mahdollista ottaa sinulle sopiva määrä hoitaaksesi vieroitusoireita. 

Jos poltat alle 20 savuketta päivässä, saattaa 2 mg:n purukumi olla riittävä pitämään tupakanhimon kurissa. Mutta jos poltat enemmän, saat suuremman avun vahvemmasta purkasta.

Kuinka kauan minun pitäisi käyttää nikotiinipurukumia?

Nikotiinipurukumin käyttöjakson pituus on kaikilla erilainen, koska tupakkariippuvuus on yksilöllistä. Jotkut voivat tulla savuttomiksi suhteellisen nopeasti, kun taas toisilla kyseessä on vaikeampi prosessi.

Suositeltu hoitoaika on noin 3 kuukautta. Sen jälkeen on syytä yrittää vähentää purukumin päivittäistä määrää, jotta selviäisit lopulta ilman.

Kun purukumin käytöstä on tullut rutiinia ja tunnet pärjääväsi tupakanhimoa vastaan, voit aloittaa annoksen vähentämisen. Yleensä 8–12 purukumia päivässä on ruuttävä määrä riippumatta purukumin nikotiinipitoisuudesta.

Yläraja on korkeintaan noin 24 purukumia päivässä. Voit esimerkiksi vaihtaa miedompaan purukumiin, jotta lopulta totuttautuisit kokonaan pois nikotiinipurukumin käytöstä.

Yritä luopua asteittain. Nikotiinipurukumin pitkäaikaista, yli vuoden kestävää käyttöä, ei suositella.

Vinkki 1. Muista - On tärkeää olla ottamatta liian pientä annosta alussa. Aliannostus vähentää mahdollisuuksia tulla savuttomaksi. Vinkki 2. Tuntuuko sinusta, että olet valmis lopettamaan nikotiinipurukumilla ja päihittämään vieroitusoireet? Hyvä! Mutta, jos pakkauksessa on jäljellä purukumia, on hyvä pitää ne tallessa. Vaikka olet savuton ja täysin ilman tupakkaa, on järkevää, että purukumia on saatavana - tupakanhimo voi laueta eri tilanteissa ja odottamatta. Kyky torjua tupakanhimo nopeasti vähentää savukkeen sytyttämisen riskiä!

Kuinka tiedän, sopiiko nikotiinipurukumi minulle?

Jos muutenkin olet tottunut käyttämään purukumia säännöllisesti, voi nikotiinipurukumin käyttö olla sinulle helppoa. Silloin purkan pureskelu ei tunnu oudolta. Se sopii myös sinulle, jolla on vaikea murtaa tapaa pitää jotain suussa. Monet tupakoitsijat kokevat, että tupakoinnin psyykkiset ja tavanomaiset piirteet ovat yhtä vaikeita murtaa kuin fyysinen nikotiinin halu.

Pureskelemalla voit itse vaikuttaa nikotiinin erityksen määrään - mitä esimerkiksi nikotiinilaastarit eivät mahdollista.

Purukumia on myös helppo käyttää. Niitä on helppo kuljettaa mukana laukussa tai taskussa. Sinun on hyvä tietää, että purukumi on lähellä, kun tupakanhimo alkaa häiritä sinua.

Ainoa tapa tietää, onko nikotiinipurukumi juuri sinulle hyvä vaihtoehto, on kokeilemalla.

 • Etkö saa haluamaasi vaikutusta?
 • Maisuuko se pahalta?
 • Onko nikotiinipurukumia vaikeaa pureskella?

Siinä tapauksessa on olemassa monia muita apuvälineitä. Kysy lääkäriltäsi tai apteekista – tupakasta eroon pääsemisen ei tarvitse olla vaikeampaa kuin se jo on.

Voi ei, nielaisin nikotiinipurukumin! Onko se vaarallista?

Ei - nikotiinipurukumin nieleminen ei aiheuta sinulle erityistä terveysriskiä. 😊 Purukumit on suunniteltu siten, että nikotiini vapautuu pureskelun ansiosta ja sen jälkeen imeytyy suun limakalvoilta. Jos purukumi päätyy vatsaan, pysyy nikotiini purukumissa - etkä saa purukumista tarvitsemaasi apua vieroitusoireisiin.

Voinko käyttää nikotiinipurukumia, kun olen raskaana?

Nikotiini on haitallista sikiölle. Jos olet raskaana, tulisi sinun valita jokin muu, ei nikotiinipohjainen, menetelmä tupakoinnin lopettamiseksi. Äidin veressä oleva nikotiini kulkeutuu sikiöön ja voi vaikuttaa myös istukan ja kohdun verenkiertoon - mikä sinänsä voi vaikuttaa sikiön kasvuun erittäin negatiivisesti tai lisätä ennenaikaisen synnytyksen vaaraa.

Nikotiini kulkeutuu myös äidinmaitoon - joten nikotiinipurukumia, kuten myös muita nikotiinituotteita ja tupakkaa, tulisi välttää imettäessä.

Nikotiinipurukumi ja lapset

Lasten ei pidä altistua nikotiinille - se on myrkkyä ja lapset ovat erityisen herkkiä. Nikotiinipurukumia tulisi tietysti aina säilyttää lasten ulottumattomissa - ei vähintään siksi, että purukumi maistuu hyvältä. Ehkä lapset ovat tottuneet ja pitävät tavallisesta purkasta? Silloin nikotiinipurukumi voi olla petollista, koska se näyttää samanlaiselta ​kuin perinteiset purukumit.